ما همیشه صداهای بلند را می شنویم، پررنگ ها را می بینیم، سخت ها را می خواهیم. غافل ازاینکه :
خوبها آسان می آیند، بی رنگ می مانند و بی صدا می روند.
خداوندا به من بیاموز
دوست بدارم کسانی را که دوستم ندارند
عشق بورزم به کسانی که عاشقم نیستند
محبت کنم به کسانی که محبتی در حقم نکردند
بگریم با کسانی که هرگز غمم را نخوردند
و بخندم با کسانی که هرگز شادیهایشان را با من قسمت نکردند.
زندگی زیباست
زشتی های آن تقصیر ماست
درمسیرش هرچه نازیباست
از تدبیر ماست
در اسلام، عمل به مستحبّات، از اهمیت والایی برخوردار است و موجب ارزشبخشی به سایر اعمال انسان میشود. انجام امور مستحب، نظیر نمک غذاست؛ غذای بدون نمک را میتوان مصرف کرد، امّا فاقد لذّت و خوشمزگی است. اعمال واجب انسان نیز وقتی لذّتبخشتر و مثمر ثمر میشوند که با مستحبّات همراه باشند.
حضرت امام باقر«سلاماللهعلیه» فرمودند: وقتی پیامبر اکرم«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» را به معراج بردند، گفتگوهایی بین ایشان و خداوند متعال ردّ و بدل شد که در ضمن آن، پروردگار عالم میفرماید:
«...وَ إِنَّهُ لَیتَقَرَّبُ إِلَی بِالنَّافِلَةِ حَتَّى أُحِبَّهُ فَإِذَا أَحْبَبْتُهُ كُنْتُ إِذاً سَمْعَهُ الَّذِی یسْمَعُ بِهِ وَ بَصَرَهُ الَّذِی یبْصِرُ بِهِ وَ لِسَانَهُ الَّذِی ینْطِقُ بِهِ وَ یدَهُ الَّتِی یبْطِشُ بِهَا إِنْ دَعَانِی أَجَبْتُهُ وَ إِنْ سَأَلَنِی أَعْطَیتُه»[1]
...و بهدرستى كه بنده من، بهوسیله مستحبّات، بهمن تقرّب جوید تا آنجا كه من دوستش دارم، و چون دوستش دارم آنگاه گوش او شوم كه بدان بشنود، و چشمش شوم كه بدان ببیند، و زبانش گردم كه بدان بگوید، و دستش شوم كه بدان برگیرد، اگر بخواندم اجابتش كنم، و اگر خواهشى از من كند به او بدهم.
بررسي وضع گذشته و موجود روش غالب آموزش كشتي آزاد و فرنگي توسط ما مربيان و بازخورد آن در مسابقههاي مختلف مهم داخلي و بينالمللي و ... توسط كشتيگيرانمان، نشان ميدهد در اين زمينه كاستيهاي زيادي داريم. اين كاستيها تا آن جا رشد و خودنمايي كردهاند كه گوهر و اصالت هنر كشتي ايراني را به ويژه در كشتي آزاد با مخاطرهي جدي و فراموشي روبهرو كرده است!
علاوه بر مشكلات تكنيكي، تاكتيكي و استراتژيكي و مديريت اجرايي كشتي در روي تشكهاي تمريني و مسابقهاي، كشتي ما در زمينهي حاكميت علمي موضوعهايي مهم و حياتي و اثرگذار، مانند تغذيه، اصول و روش آمادهسازي، روانشناسي ورزشي و ويژه كشتي، آناليز و ... نيز با گرفتاريهاي متعدد ساختاري، نگرشي، مديريتي و اعتباري و اجرايي روبهرو است. اما نبايد نااميد باشيم، با كمك مربيان و كارشناسان اهل علم و فضيلت دانشگاهي و غيردانشگاهي درون و برون فدراسيون كشتي، با شناخت و آگاهي نسبت به وضع حال و چشماندازهاي مطلوب، پوستهاندازي از پيلههاي سنتي و دست و پا گير ناشي از آموزشهاي غلط، سالها است كه شروع شده و دوران گذار از آموزش ديمي و غيرنظاممند علمي در حال شتابگيري مثبت است.
سخن گفتن دربارهي ديگر عوامل اثرگذار در كشتيگيري را به فرصتهاي مناسب ديگري واميگذاريم. در اينجا به گوشهاي از مشكلات و مسايب نگرش كلي و آموزش فني و نمود آن در مسابقههاي كشتي آزاد كشورمان اشارهاي كوتاه و كلي ميكنيم.
استثناها به كنار، روش غالب آموزش محتاط و محافظهكار و با گرايش ترس و ناقصالخلقهاي كه در بهترين حالت، با ترديد و دودلي، «كشتي ايراني» را تنها در چند نوع زيرگيري سررو خلاصه ميكند و انواع زيرگيريهاي زانوزده را هم حرام و مرتكب را مستحق اعدام ميداند. و در ادامه اگر اين زيرگيري ها هم نشد، هولي يا گويي و كلينچي، خدا بده بركت و الي آخر! ... ؟ مگر نديديم در مسابقههاي انتخابي سال گذشته تيم ملي كشتي آزادمان در شهر ساري را كه هزار آفرين! صد و چند كشتي به كلينچ كشيد و تنها يك كشتي با ضربه فني تمام شد كه آن هم ناجوانمردانه و عليه كشتيگيري ضربخورده بود ... !
در برابر عيب و اشكالهاي موجود آموزش فني كشتي كشورمان، تجربه نشان ميدهد اگر بدون ريشهيابي اصولي، به شكل سنتي و موردي دم به ثانيه در تمرين و مسابقه به افراد تذكر دهيم يا توپ و تشر بزنيم اين كار را انجام بدهيد يا ندهيد! اين ايرادهاي رواني و فنّي درست نميشوند. بدون هيچ ترديدي با اين نگرش خُردهبينانه و موردي، موفق نخواهيم شد. همانگونه كه گذشتگان چند ده سال اخير ما با تمام حسن نيتها و زحمات و تجربههاي خود موفق نشدند... !
ما مربيان - و مديريت ستادي و فني فدراسيون كشتي – بايد با پندگيري از آسيبشناسي گذشته و حال، ضروري است در شخصيت فني و رواني نسلهاي كنوني و آيندهي كشتي كشورمان يك دگرگوني و تحول مثبت به وجود آوريم. اين تجديدنظر و اصلاحات در كشتي كنوني، مسير اصليش در بازكشت به خود، يعني «بازگست به اصل كشتيگيري ايراني است» ولاغير ... !
پيش از گام گذاشتن در اين راه، اصل اول، شناخت ذات و ماهيت و شكل كشتي ايراني است. بايد از خود بپرسيم: «آيا كشتي ايراني، در يك زيرگيري خلاصه ميشود؟! يا اين كه خير! زيرگيري تنها يك چشمه و يك گوشهي فاخر و گرانسنگ از هنر اصيل كشتي ايراني است؟ ... !»
اگر ما «كشتي ايراني» را در چهارچوبي علمي، كارشناسي مورد تجزيه و تحليل – يا آناليز – شناختي و روششناسي قرار دهيم، ستونها و پايههاي استوار ساختار نظاممند كشتي ايراني را بايد به درستي باز شناسيم و بناي آموزش كشتي كشورمان را با اتكا به اين ستونهاي محكم، استوار و پابرجا سازيم.
ده روش موثر جهت کسب عضلات ورزیده
هر وقت به باشگاه میروید،افرادی را میبینید که بر روی یک بخش مجزایی از بدن کار میکنند و بدین منظور از صدها روش بهره میبرند. آنها در واقع به نوعی ساکن باشگاه ورزشی هستند و گویی هرگز قصد ترک آن جا را ندارند.
این در حالی است که اگر این افراد به صورت جدی به محاسبه وقتی که تلف میکنند، میپرداختند هرگز به این شیوه ادامه نمیدادند. با این روش، سه دلیل عمده وجود دارد که مانع از انجام سریع و موثر تمرینها میشود:
اول این که سطح هورمون رشد و تستوسترون در ۴۰ دقیقه اول یک جلسه تمرین اوج میگیرد و بعد از یک ساعت دچار افت میشود. در این نقطه زمانی دیگر این ترشح کورتیزول است که شدت میگیرد و این بدان معناست که هورمونهای عضلهساز در این مرحله زمانی دچار تخریب میشوند. بنابراین با دقت به شرح موارد فوق توجه داشته باشید: جلسات تمرینی که ۹۰ دقیقه الی ۲ ساعت به طول میانجامند نه تنها فایدهای ندارند بلکه فرد را به آسیبهای جدی مبتلا میسازند.
پسر نوح به خواستگاري دختر هابيل رفت.
دختر هابيل جوابش كرد : نه ! هرگز همسري ام را سزاوار نيستي ، تو با بدان بنشستي و خاندان نبوتت گم شد...
تو هماني كه بر كشتي سوار نشدي و خدا را ناديده بگرفتي و فرمانش را و به پدرت پشت كردي ، به پيمانش و پيامش نيز ...
غرورت ، غرقت كرد و ... لطفا ادامه مطلب را بخوانید
لقمان حکیم رضى الله عنه پسر را گفت: امروز طعام مخور و روزه دار، و هر چه بر زبان راندى، بنویس . شبانگاه همه آنچه را که نوشتى، بر من بخوان؛ آن گاه روزه ات را بگشا و طعام خور …
شبانگاه، پسر هر چه نوشته بود، خواند . دیر وقت شد و طعام نتوانست خورد . روز دوم نیز چنین شد و پسر هیچ طعام نخورد. روز سوم باز هر چه گفته بود، نوشت و تا نوشته را بر خواند، آفتاب روز چهارم طلوع کرد و او هیچ طعام نخورد . روز چهارم، هیچ نگفت . شب، پدر از او خواست که کاغذها بیاورد و نوشته ها بخواند. پسر گفت: امروز هیچ نگفته ام تا برخوانم. لقمان گفت: پس بیا و از این نان که بر سفره است بخور و بدان که روز قیامت، آنان که کم گفته اند، چنان حال خوشى دارند که اکنون تو دارى .
منبع :ایران استارز
تمرينات استقامتي (هوازي)
روازنه چقدر را ه مي رويد؟ آيا بالا رفتن از پله براي شما دشوار است؟ آيا مي توانيد براي خريد از خانه بيرون برويد؟ تمرينات استقامتي در اين موارد به شما كمك مي كند. اين تمرينات موجب افزايش تعداد ضربان قلب و تنفس مي شوندو مصرف اكسيژن در طي اين حركات افزايش مي يابد. در نتيجه كارايي قلب، ريه ها و سيستم گردش خون افزايش مي يابد و توانايي شما را در انجام كارهاي روزانه بيشتر مي كند.
این ایمیل توسط آقای پیمان فرهاد زاده ارسال شده است.
زندگی انسان ها سراسر ندانم کاری است و اشتباه ،آزمون و خطای ما آدم ها گویی هرگز تمامی نخواهد داشت. اگر به گذشته خود نظری بیندازیم آنقدر حماقت کرده ایم از خرد و کلان و از یاد آوری بعضی هایشان خنده مان می گیرد و بعضی دیگر آهی جگر سوز را از نهاد ما بر می آورد بارها و بارها با خود می گوییم آخر من با چه عقلی این کارها را کردم ؟ ای کاش هرگز چنین و چنان نمی شد!
________________________________________
گاه فرصت هایی را از دست داده ایم که با صرف هزینه های هنگفت هم قابل بازگشت نیستند دنیای ما آدم های ناآگاه و خوش خیال سراسر پارادوکسی طنز گونه است . چیزهای با ارزش را دور می اندازیم و به جایش چیز های بی ارزش را بر میداریم و مدتها به گردن وبال گردنمان می کنیم .
شما تصور کنید کسی می خواهد به سفری دور و دراز برود که خطرات زیادی در راه است به او هشدار داده شده که در برداشتن وسایلت دقت کن وسایل سنگین و کمر شکن را بر ندار چراغ راهت فراموش نشود مسیر پر است از صخره و سربالایی و جاهای سرد و گرم و … . خوب اگر کسی به جانش علاقه داشته باشد بیشترین دقت را به خرج می دهد در انتخاب وسایل و توشه راه حالا اگر این شخص به جای برداشتن چراغی که او را به مقصد برساند و تمام مسیر با او باشد یک وسیله ای را انتخاب کند که ظاهری زیبا و سرگرم کننده دارد به جای پتوی گرم و لباس مناسب به فکر راحتی در مسیر و خوشگذرانی و لذت بردن باشد آیا این خنده دار نیست؟ حتما به طرف می گوییم پس در سرما و شب های تاریک چه خواهی کرد ؟
اینجا برای بهتر ادا شدن حق مطلب از یک داستان تمثیلی استفاده می کنیم :
تاجر ثروتمندی بود که چهار همسر داشت
منبع :ایران ویج